ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis fejkade att han blivit påkörd – får löneavdrag

Anton Säll · 16 Jun 2016
Uppdaterad 16 Jun 2016
Polismannens lediga kväll blev allt annat än en succé.

Polismannens lediga kväll blev allt annat än en succé. Foto: TT/Montage


Den ledige polismannen fejkade att han hade blivit påkörd av en polisbil, ropade ut till en ordningsvakt att han var polis och vägrade sedan identifiera sig när andra poliser kom till platsen. Nu får han löneavdrag.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i juni förra året som polisen i västsverige gick ut på krogen. När hans kompis nekades vid dörren försökte polisen släppa in vännen via en sidodörr. När vakterna upptäckte tilltaget blev både polisen och vännen avvisad från lokalen.

Det var då polisen ilskande till. Först sade han till vakten att han var polis, samt att vakten skulle få ”vänta och se” när polisen kom till platsen.

►LÄS MER: Berusad polisman gick bärsärk – skrek ”jag är lagens man”

Men det gick inte som den ledige polismannen hade tänkt sig. När patrullen kom dit uppträdde den ledige polismannen märkbart berusad. Sedan uppgav han ett felaktigt personnummer, vägrade att identifera sig och gick iväg från platsen.

När han vägrade att stanna tog en av de utsända poliserna ett grepp om mannen, vilket den ledige och berusade polismannen inte uppskattade. I stället försökte han vrida sig loss.

Den ledige polismannen greps och fördes till polisstationen. När han senare på kvällen släpptes ska han sedan ha ljugit om att han blivit påkörd av en polisbil på väg ut från stationen.

►LÄS MER: Nej, polismän tjänar inte 2000 kronor mer än flyktingar

Nu får den ledige polismannen fem dagars löneavdrag, efter ett beslut från Polismyndigheten.

Agerandet har visat en påfallande brist på omdöme samt avsaknad av respekt för både ordningsvakter och polismän, enligt Polismyndigheten. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anton Säll
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro