ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis fick skjuta svårt skadad katt – tre personer misstänkta för djurplågeri

Fredrik Samuelson · 15 Nov 2018
Uppdaterad 15 Nov 2018
En polispatrull tvingades avliva en katt i Hästveda, Hässelholm. Katten på bilden har ingenting med det specifika fallet att göra.

En polispatrull tvingades avliva en katt i Hästveda, Hässelholm. Katten på bilden har ingenting med det specifika fallet att göra. Foto: Pixabay


En katt misstänks ha blivit kastad ner i ett buskage och skadades så illa att polisen fick avliva den. Nu misstänks tre ungdomar i 15-årsåldern för djurplågeri.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen larmades på tisdagen till en adress i Hästveda i Hässleholms kommun om att en katt farit illa. När polispatrullen kom till platsen ansåg den att katten inte gick att rädda.

Den var alldeles för skadad, som tidningen Norra Skåne var först med att berätta.

– Vi kallades till platsen då det fanns en skadad katt. Den hade så svåra skador att vi fick avliva den direkt på platsen, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

”Någon typ av gren har träffat kroppen”

Per Nilsson vid polisen ansvarar för ärendet.

– Katten har på något vis hamnat i ett buskage och någon typ av gren har träffat kroppen som har penetrerat huden på katten, säger han.

Tre ungdomar är misstänkta

Tre ungdomar i 15-årsåldern misstänks nu för djurplågeri. Hur de ställer sig till anklagelserna är oklart.

– Det finns en anmälan om djurplågeri där det finns tre ungdomar i 15-16-årsåldern som är misstänkta för att ha orsakat kattens skador, säger Robert Loeffel.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro