ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis grep kvinnor och spred nakenbilder från deras telefoner – slipper nu fängelse

Linnea Carlén · 29 Jan 2015
Uppdaterad 30 Jan 2015
Trafikpolisen på bilden har ingenting med det aktuella fallet att göra.

Trafikpolisen på bilden har ingenting med det aktuella fallet att göra. Foto: All Over Press / Alamy


En trafikpolis i Kalifornien stannade två kvinnor för misstänkt rattfylla och spred sedan flera nakenbilder från deras telefoner. Han har nu dömts och klarar sig undan ett fängelsestraff.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nu förre detta polismannen vid California Highway Patrol åtalades för att ha spridit intima bilder på två kvinnor som han och en kollega stoppade för misstänkt rattfylla, uppger The Daily Dot.

En av kvinnorna, som på mannens begäran lämnat över sin Iphone och uppgett lösenordet till den, ska senare ha upptäckt hur nakenbilder på henne skickats till ett okänt nummer – som visade sig tillhöra den nu dömde.

Han ska sedan ha skickat vidare bilderna till flera kollegor och beskrivit det hela som ”en lek”, rapporterade San Francisco Chronicle förra året.

– Jag ber om ursäkt till min familj, min fru, mina vänner. Jag ber om ursäkt till poliser överallt, och speciellt till de två inblandade kvinnorna, sade han i ett uttalande efter att ha framträtt i rätten.

När händelserna uppdagades i oktober lämnade han in sin avskedsansökan.

Mannen åtalades intressant nog inte under Kaliforniens lag om hämdporr, som infördes 2013 och gör det olagligt att kopiera uppgifter och illegalt distribuera privata bilder som kan förarga eller orsaka känslomässigt lidande. Lagen kan ge fängelse i upp till ett halvår.

I stället gällde åtalspunkten enbart "stöld och kopiering av data". Han har nu dömts till 180 dagars villkorlig dom och tre års skyddstillsyn.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro