ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis: "Katten var uppskuren precis som de andra"

Madeleine Korneliusson · 9 Apr 2013
Uppdaterad 9 Apr 2013
Polis: "Katten var uppskuren precis som de andra"

Polis: "Katten var uppskuren precis som de andra" Foto: Scanpix


Ännu en katt har hittats död med uppsprättad mage i Högsbohöjd. Nu arbetar polisen med att gå igenom de stora mängder tips som allmänheten lämnat.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var klockan 04.35 på måndagsmorgonen som ett tidningsbud hittade den d öda katten utanför en port på Riksdalersgatan – samma gata där en annan död katt påträffades i slutet av mars. 

– Katten var uppskuren precis som de andra. Det kan ha hänt redan klockan tre eller fyra på natten. Någon är uppe tidigt och har gjort det här, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Den man som för två veckor sedan anhölls skäligen misstänkt för djurplågeri och senare släpptes på fri fot är fortsatt misstänkt – trots att en katt hittades död då han satt anhållen.

– Vi har ingen begräsning i vårt tankesätt. Det kan vara den mannen, eller någon annan. Det kan finnas en medhjälpare och det kan vara två olika gärningsmän. Att en katt hittades då han var anhållen kan vara att någon hjälpte till för att rikta bort fokus från honom. 

Enligt Björ Blixter har allmänheten bidragit med stora mängder tips till polisen, som nu arbetar med att gå igenom dessa.

– Vår utredning nu består av att bearbeta tips, backa tillbaka och gå igenom liknande fall, gamla domar och titta på tänkbara gärningsmän i området. Vi har mycket material att gå på. Vi står inte och stampar utan lägger vårt pussel. För varje dag så blir vi klokare i ärendet.

Samtidigt börjar Högsboborna tappa tålamodet. På lördag håller oroliga i stadsdelen en manifestation på Axel Dahlströms torg för att uppmana polisen att gripa kattplågaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro