ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis körde med aktivist på huven

Frida Sundkvist · 21 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013
Polis körde med aktivist på huven Demonstranter vid Migrationsverkets förvar i Kållered. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.

Polis körde med aktivist på huven Demonstranter vid Migrationsverkets förvar i Kållered. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Scanpix


Som hämtat ur valfri film med Bruce Willis körde polismannen runt med demonstranten på motorhuven. Först efter 3 kilometer stannade han bilen. Nu åtalas polismannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i början av augusti som polismannen befann sig i Kållered i samband med att en person som satt i Migrationsverkets förvar skulle skickas till Afghanistan. Demonstranter på plats försökte stoppa utvisningen genom att ställa sig i vägen för transporten, och det var då som en demonstrant hamnade på polisbilens motorhuv. 

– Jag slungas upp på motorhuven på bilen och då kan man ju tänka sig att han ska stanna och få av mig men istället så kör han vidare i hög fart, sa Stefan Berg från Asylrörelsen, till Sveriges Radio P4 Göteborg.

Genom kraftiga svängar försökte den nu åtalade polisen få demonstranten att ramla av huven. I tre kilometer körde polismannen med demonstranten på huven. Hastigheten var som mest 50 kilometer i timmen. Målet drivs av Riksenheten för polismål och ska tas upp vid Göteborgs tingsrätt.

Utvisningen som Asylrörelsen demonstrerade mot stoppades senare temporärt eftersom piloten vägrade starta flygplanet med den protesterande mannen ombord, rapporterade P4 Göteborg. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro