ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis körde med demonstrant på motorhuven

Johan Nylander · 21 Mar 2013
Uppdaterad 21 Mar 2013

klar

Artikellänk är kopierad

En polis vid gränspolisen körde med en argsint demonstrant på motorhuven – i tre kilometer. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

I augusti genomförde 15 demonstranter en blockad utanför migrationsverkets anläggning i Kållered för att stoppa utvisningen av en afghansk man.

När polisen körde iväg med afghanen hamnade två demonstranter på motorhuven. Den ena ramlade strax av. Men den andre mannen, 33-årige Stefan Berg, klamrade sig fast ordentligt. Först efter tre kilometer stannade bilen.

Polismannen är nu åtalad.

– Jag anser att polismannen av grov oaktsamhet har utsatt Stefan Berg för livsfara genom sitt sätt att köra med honom på motorhuven, säger chefsåklagare Per Lind vid riksenheten för polismål, till GP.

Uppgifterna om händelsen går isär. Stefan Berg hävdar att han ofrivilligt knuffas upp på huven. Polisen uppger att mannen hoppade upp på huven och att Stefan Berg ”hånstirrade” på honom under färden.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro