ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis lämnade ut stulen bil - men inte till ägaren

Peter Herkel · 2 Nov 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

TVIST Malmöpolisen återlämnade en bil som anmälts stulen till en man som inte var registrerad på fordonet. Och enligt polisinspektör Bengt-Olof Noord så behöver man inte stå som ägare för att lösa ut en upphittad bil. – Märkligt agerande. Polisen måste använda vårt register, säger Thomas Sundsten, handläggare på vägverket. – Lagvidrigt. Det kan röra sig om tjänstefel, anser Motormännens jurist Sandra Olséni.

Det var i januari som en vit Mazda 626 polisanmäldes försvunnen av en Malmöbo. Bilen återfanns och löstes ut av samme person mot uppvisat kvitto. – Det är inget ovanligt att en bil disponeras av någon annan än den som är skriven på den. Vi kan inte lita blint på fordonsregistret, säger Bengt-Olof Noord.

Men det fick mannen som Mazdan är skriven på att gå i taket. Via jurist kontaktade han Vägverket som gav honom rätt till fordonet. – Även om du har kvitto så måste du vara registrerad på bilen för att räknas som innehavare, säger Thomas Sundsten.

Vem som är rättmätig ägare till den vita Mazdan är nu ett tvistemål hos tingsrätten.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro