ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis missbrukar ID-kort på krogen

John Lindblom · 8 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ännu en polisman riskerar disciplinstraff efter att ha missbrukat sin polislegitimation och ännu en gång har det hänt i krogmiljö med alkohol inblandad.

Polismannen från Stockholm var enligt vakten för full för att komma in på nattklubben vid Stureplan och drog då fram sitt tjänstelegg för att bli insläppt.

Stockholmsärendet, som inom kort tas upp för prövning i perso-nalansvarsnämnden, är det senaste av minst åtta fall av polisleggsmissbruk som utretts under 2007. Under 2000-talet har fler och fler fall uppdagats. Mellan 1987 och 2001 behandlade nämnden i snitt endast drygt ett fall per år.– Vi kan inte riktigt förstå varför de inte kan låta bli. Det borde vara en självklarhet, säger Leena Kangas, chef för Stockholmspolisens interna utredningar.

Nästan samtliga anmälningar om missbruk av polislegg avser incidenter i krogmiljö. Det vanligaste disciplinstraffet för missbruk av tjänstelegitimation är varning. Brottet bedöms som ringa tjänstefel och leder sällan till åtal om inte andra brott påvisats i samma utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro