ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis: Omöjligt att skydda sig mot SL-bedragarna

Tobias Sahlén · 28 Mar 2013
Uppdaterad 28 Mar 2013
Omöjligt att skydda sig från bedrägeri Omar Sayed är en av dem som fått sin identitet stulen i SL:s nya sms-biljettsystem.

Omöjligt att skydda sig från bedrägeri Omar Sayed är en av dem som fått sin identitet stulen i SL:s nya sms-biljettsystem. Foto: Marie Kjellander


Metro rapporterar på torsdagen om hur enkelt det är att köpa SL-biljetter i andras namn. Och nu får SL:s kritik för bristande säkerhet. - Det är en budgeterat dålig säkerhet och man kunde önska sig bättre, säger Jan Olsson på Stockholmspolisens bedrägerirotel.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholmspolisen har i dagsläget fått in en handfull anmälningar från privatpersoner som blivit offer i SL:s nya sms-biljettsystem. – Det handlar om personer vars identiteter blivit utnyttjade, säger Jan Olsson.Hur skyddar man sig mot denna typ av bedrägeri?– Det är väldigt svårt, eller rent av helt omöjligt, att skydda sig mot det här eftersom allt du behöver veta finns att få tag i på internet. Så det här är ingen kul situation.

Jan Olsson rekomenderar alla som råkat ut för det här att polisanmäla händelse. – Anmäls det inte så uppmärksammas inte problemet.

Här kapar Metros reporter en identitet

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro