ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis, polis, papperspolis

Anneli Wikström · 24 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Nu ska polisen i Örebro minska antalet snatterier i butiker. Deras vapen – poliser i papp. Bengt-Olov Hedvall är patrullerande polis i Örebro och ett känt ansikte i butiker, bland vanligt folk och hos de kriminella. Efter att ryggen tog stryk efter åratal av bilåkande håller Bengt-Olov nu ordningen till fots.

Och nu kommer det att dyka upp en massa kopior av Bengt-Olov i Örebro centrum – gjorda av papper. – Tanken är att det ska bli lugnare i butikerna och att vi ska minska snatteriet. Det ska verka avskräckande. Vi hoppas att det blir samma reaktion hos folk som när de ser en polis efter vägarna, då bromsar man in och tar på sig bältet, säger Bengt- Olov Hedvall till metro.se.

Och det är inte första gången Bengt-Olov blir pappersdocka. Redan för tjugo år sedan användes metoden i Hallsberg. Dockan som såg ut som Bengt-Olov kallades för papp-Birger och den blev en succé. – Det blev helt klart lugnare så det här med papperspoliser fungerar väldigt bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro