ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis: Risk att göteborgare drabbas av gängvåldet

Fredrik Beckman · 19 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011

Foto: ADAM IHSE /SCANPIX


Gängkonflikt bakom senaste tidens skjutningar enligt polisen. Risk att vanliga göteborgare drabbas Det finns en risk och det är oroväckande”

klar

Artikellänk är kopierad

Mordbrand, sprängdåd och skjutna personer. Den senaste tiden har en gängkonflikt eskalerat i Göteborg och polisen bekräftar att två händelser där kriminella personer har blivit skjutna de senaste dagarna har samband. Först sköts en 29-årig man på strippklubben Maxim i helgen, han ska ha träffats av skott i benen. Vid klockan 22 i går kväll blev två personer skjutna utanför mc-klubben Bandidos lokaler på Hisingen. Det var en 29-åring och en 23-åring som blev beskjutna under en biljakt. 23-årignen sköts i axeln, 29-åringen i ryggen. Båda kördes till Sahlgrenska och för 29-åringen ska tillståndet vara mer allvarligt. Hur försöker ni stävja den här gängkonflikten? – Vi har en spaningsenhet som jobbar aktivt som gör att vi försöker bilda oss en uppfattning om vad som är på gång, säger Ulla Brehm, polisens presstalesman.Behöver göteborgare som inte är en del av den kriminella sfären känna oro? – Det är otryggt, så klart. Jag skulle vilja säga att man inte behöver oroa sig. Det finns en risk och det är oroväckande. Skjutningarna är på öppen gata och har blivit synligare på ett annat sätt än tidigare.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro