ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis sköt ihjäl hundar för att rädda ägaren

metro · 2 Okt 2012
Uppdaterad 2 Okt 2012

De två hundarna slet i armar och ben på sin till synes livlöse ägare – och när polis kom till platsen var hundarna aggressiva även mot dem. Gårdagskvällens drama slutade med att polisen sköt ihjäl hundarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var vid 18-tiden i går kväll som polis och ambulans larmades till Storängsbotten i Hjorthagen, där en förbipasserande såg två hundar slita i en man som låg på marken.

– Hundarna slet ibland i mannens armar och ibland i hans ben, och däremellan slogs de sinsemellan, enligt personen som larmade. Det är oklart om mannen var vid medvetande när det hände, för enligt anmälaren låg han till synes livlös i fem minuter medan hundarna slet i honom, säger Albin Näverberg på Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

De lösspringande hundarna, som var mannens egna, var även aggressiva mot polis och ambulanspersonal som kom till platsen.

  – Så polismännen var tvungna att agera och sköt ihjäl hundarna, säger Näverberg.

Mannen fick inga allvarliga skador, utan plåstrades om på plats. En utredning har inletts för att räta ut de frågetecken som finns kring händelsen.

– Alltid när polismän skjuter måste man utreda om det var befogat, om det utgjorde någon risk för andra och så vidare.

Kan man misstänkas för brott mot lagen om tillsyn av hundar, trots att man själv var den som attackerades?

– Ja, man har ju självklart ett ansvar som hundägare. Men sedan vet vi inte omständigheterna och vad det var som gjorde att han gick i backen från början. Sådant måste utredas först, säger Albin Näverberg, som inte har några uppgifter om hundarnas ras.

Enligt Expressen.se avlossade poliserna omkring 20 skott innan hundarna dog.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro