ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis sköt man – sex gripna i natt

Oscar Nelson Evelina Olsson · 27 Sep 2011
Uppdaterad 27 Sep 2011
Polis sköt skarpt i samband med ett större bråk på Rosengård.

Polis sköt skarpt i samband med ett större bråk på Rosengård. Foto: kinga Lezanska Sjölin


Polis ingrep mot storbråk på Rosengård. 33-åring sköts i benet. Mannen ska ha försökt gjort utfall med ett basebollträ mot polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

En 33-årig man sköts i benet av polisen vid ett storbråk i Rosengård i Malmö i går eftermiddag. Enligt polisen ska mannen ha försökt göra utfall med ett  basebolliknande bollträ mot polisen. – En polispatrull kommer till platsen och möts då av en pågående grov misshandel där en person slår en annan person med ett bollträ. Polisen avbryter bråket och personen släpper bollträet. Då plockas bollträet upp av den 33-årige mannen som fortsätter misshandeln, säger Calle Persson, informatör vid polisens ledningscentral. Enligt polisen börjar nu den 33-årige mannen, tillsammans med flera andra personer, rikta sin aggressivitet mot poliserna. Poliserna uppfattar situationen som så pass hotfull att de skjuter ett varningsskott. När situationen inte lugnar ner sig skjuts den 33-årige mannen i benet. – Poliserna tvingas till slut retirera för att invänta fler polispatruller, säger Calle Persson. Händelsen inträffade på en innergård på Von Rosens väg. Det var en uppringare som larmade om ett bråk och två patruller skickades omedelbart till platsen. Skottet som träffade 33-åringen avlossades fem minuter efter larmet. Enligt polisen avlossades två skott. – Bilden vi har är att det har handlat om ett bråk mellan två familjer, säger Calle Persson. I går kväll genomfördes flera förhör och vid 23-tiden var sex personer gripna, inklusive den skjutne mannen. Alla är misstänkta för grov misshandel. Ytterligare en person fick föras till sjukhus i samband med bråket men ingen inblandad i bråket ska ha drabbats av livshotande skador. Den skjutne mannen vårdas fortfarande på sjukhus. Han är känd av polisen sedan tidigare för        enstaka gärningar. Polis-mannen som avlossade skottet är tagen ur tjänst under tiden ärendet utreds.

klar

Artikellänk är kopierad

Oscar Nelson Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro