ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis sköt tillbaka efter mordförsök

Anna Westberg · 17 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fyra bilar var på torsdagen inblandade i en seriekrock i Vällingby efter att en man försökt köra över en polisman.

Fyra bilar var på torsdagen inblandade i en seriekrock i Vällingby efter att en man försökt köra över en polisman. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Polisen sköt skarpt mot en bilist i Vällingby i västra Stockholm på torsdagen. Bilföraren hade försökt att köra över en polisman efter att ha struntat i polisens maningar om att stanna.Bilisten undkom skotten och fortsatte i hög fart rakt in en korsning vid Jämtlandsgatan i förorten där han krockade med flera bilar och skadades svårt. Dramat utspelades vid halv två-tiden på eftermiddagen.Ytterligare tre personer fördes till sjukhus, men med lättare skador.– En förundersökning om försök till mord har inletts sedan bilisten först försökte köra på en polisman, säger Joakim Caryll, pressansvarig på Stockholmspolisens länskommunikationscentral (LKC). Föraren vårdas för svåra skador på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.– Vi räknar med att kunna gripa honom när möjlighet ges, säger Björn Engström på LKC.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro