ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis slog berusad man med batong

Gustaf Eriksson · 12 Jul 2013
Uppdaterad 18 Jul 2013
Polis slog berusad man med batong

Polis slog berusad man med batong Foto: Skärmdump/dn.se


Mannen ville inte lägga sig ner på gatan – då slår polisen mannen med batong och bussar hunden på honom. Allt filmades av ett ögonvittne. – Det är alldeles för mycket våld, säger vittnet till dn.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu inleder överåklagare Mats Åhlund brottsutredning mot polisen, rapporterar dn.se.

Åhlund säger att det "solklart" finns anledning att misstänka brott och att polisen tycks använda mer våld än vad som krävs.

Mannen hade tidigare slagit handen in i en glasruta. Han började blöda och ambulans och polis larmades.

Mannen ska ha flytt från ett bråk vid en hamburgerrestaurang på Kungsgatan i centrala Stockholm tidigt på fredagsmorgonen. Dn.se rapporterar att mannen vad upprörd och berusad. 

Efter att han slagit handen i en glasruta började han blöda kraftigt. Människor runtomkring larmade polis och ambulans.

När polis kom till platsen blev stämningen snabbt aggressiv. En video som dn.se publicerat visar hur mannen sluddrande pratar om att "spränga hela gatan". Polisen uppmanar mannen att lägga sig ner. När han inte gör som han blir tillsagd börjar hon skrika och slå honom med batong. En polishund går också till attack mot mannen.

En ambulans var på platsen. Men mannen fick ingen hjälp innan han efter flera minuter lägger sig ner på gatan.

Enligt vittnet som filmar videon var mannen inte aggressiv eller våldsam.  – Hade de bara fortsatt prata hade det löst sig. Det där är alldeles för mycket våld, säger vittnet till dn.se. Metro söker Citypolisen i Stockholm för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro