ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polis sökte knarkkurir på Östermalm – hittade automatvapen

Karl Enn Henricsson · 22 Nov 2018
Uppdaterad 22 Nov 2018
Polisen spanade efter en misstänkt knarkkurir på Östermalm i Stockholm, men hittade istället automatvapen.

Polisen spanade efter en misstänkt knarkkurir på Östermalm i Stockholm, men hittade istället automatvapen. Foto: Polisen


Polisen spanade efter en misstänkt knarkkurir på Östermalm. Istället greps en man som hade skarpladdad revolver och automatvapen. En man som arbetar med bilar i miljonklassen har dessutom hörts av polisen, enligt utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av oktober befann sig polisens spanare på Östermalm i Stockholm. Orsaken var information om att en knarkkurir skulle anlända till en adress under kvällen, enligt dokument som Metro tagit del av.

Då polisen närmade sig en lägenhet, som är belägen nära Gärdet på Östermalm, försökte en man att fly. Mannen, 28 år gammal, greps och i påsen han bar på hittades en skarpladdad revolver och ett automatvapen. I påsen fanns även två magasin med skarp ammunition till automatvapnet.

Åklagaren: Vapnen skulle komma till brottslig användning

Då mannen delgavs misstanke för grovt vapenbrott ska han ha sagt ”var det bara grovt vapenbrott” och sett lättad ut, har en polis skrivit i ett PM. ”Jag upplevde att han hade förväntat sig att bli delgiven något grövre brott”, går vidare att läsa.

– Det mesta talar för att de här vapnen skulle komma till brottslig användning, säger åklagare Lucas Eriksson.

– Det verkar som man har hyrt den här lägenheten via annan så att det inte skulle gå att spåra till honom.

Enligt förundersökningen ska förfrågan om att hyra lägenheten ha gått i flera led. Och det finns uppgifter i utredningen om att 10 000 kronor betalades i kontanter för en eller två övernattningar. Polisen har bland annat förhört en man som arbetar med lyxbilar, men ingen annan än 28-åringen har åtalats i ärendet.

Yrkade på tre års fängelse

Då polisen grep 28-åringen verkade han vara på väg att lämna landet.

– Vi har i beslag en väska, kontanter, pass, uppehållstillstånd och kläder. Han har själv uppgett att han bor utomlands och var på besök i Sverige, säger Lucas Eriksson.

Mannen åtalades för grovt vapenbrott. Rättegången har hållits, åklagaren yrkade på tre års fängelse och dom väntas inom kort.

– Han erkänner brott men menar att det inte var hans vapen, utan att de tillhörde en annan man som hade lämnat den på plats, säger Lukas Eriksson.

Metro har sökt mannens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro