ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis stoppade svart man – hade händerna i fickorna”

Aron Andersson · 1 Dec 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

En man stoppades av polis, för att han promenerade med händerna i fickorna. I protest filmade han mötet med sin mobil.

Videon, som han laddade upp på nätet, har fått nära 200 000 visningar på Youtube och över två miljoner visningar på Facebook under helgen. I klippet har mannen, Brandon McKean, redan stoppats av polisen och frågar ut honom samtidigt som han filmar det hela med mobilen.

– Du gjorde folk nervösa. De sa att du hade händerna i fickorna, säger polisen samtidigt som han tar upp sin egen mobil för att också filma konversationen.

– Wow, att promenera med händerna i fickorna gör människor så nervösa att de ringer polisen, när det snöar utomhus, konstaterar mannen.

Klippet är filmat i Pontiac i Michigan, USA förra torsdagen och när Brandon McKean får frågan från polisen om han tycker det är besvärligt att svara på frågor svarar han bestämt ja. Han hänvisar till den debatt som rasar i landet efter att en svart tonåring skjutits ihjäl av polis.

Det uppmärksammade fallet om Michael Brown har skapat debatt och kraftiga protester i samhället Ferguson. Sedan det nyligen stod klart att polisen som avlossat skotten inte kommer att åtalas har debatten blossat upp igen och många är kritiska mot polisväsendet i landet.

– Det finns 10 000 människor med händerna i fickorna i Pontiac just nu, säger Brandon McKean och ifrågasätter varför han förhörs. 

Polisen förklarar till slut att han förstår honom men att han måste kolla upp de tips som kommer in och att området är utsatt för flera inbrott. De båda kommer till slut överens och gör till och med high five innan klippet avslutas. 

Brandon McKean uppmanar flera att använda kameran i mobilen för att filma liknande händelser.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro