ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polis tog 100 liter sprit från bröllopsfest: Misstänker brudparet för brott

Sophie Tanha · 21 Maj 2019
Uppdaterad 21 Maj 2019
Det blev ett motvilligt alkoholfritt bröllop. OBS: Bilden är en genrebild.

Det blev ett motvilligt alkoholfritt bröllop. OBS: Bilden är en genrebild. Foto: Unsplash


En bröllopsfest i Södertälje fick en oväntad överraskning när polisen gjorde tillslag. 100 liter sprit beslagtogs av polisen som nu misstänker brudparet för brott mot alkohollagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen, kommunens miljökontor och räddningstjänsten gjorde en gemensam tillsyn på en bröllopsfest i Södertälje. Där hittade de och beslagtog 100 liter whisky, raki och vodka som inte var från Sverige. Nu misstänks brudparet för brott mot alkohollagen, skriver SVT Södertälje

Irriterade festgäster

SVT har pratat med en av polisens tillsynsansvariga, Jonas Packalén:

– Det blev ju en del irritation, frustration och ifrågasättande. Jag pratade personligen med brudgummens bror som var besviken men jag förklarade vad lagen säger och jag tror ändå det fanns en viss förståelse.

Även om bröllopsfesten hade beviljats tillfälligt serveringstillstånd kan brudparet komma att dömas för brott mot alkohollagen eftersom alkoholen var köpt i utlandet.

Kan hända igen

Just nu pågår en satsning i Södertälje för att få festvåningar att följa lagen bättre. Därför är det inte omöjligt att liknande tillslag sker igen.

– Det är sjukt tråkigt för brudparet, som den bästa dagen i deras liv, nu blir brottsmisstänkta. Men någonstans måste vi börja för att få det att bli rätt säger Packalén till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Tanha
Sophie Tanha
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro