ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis tog upp jakten – i golfbil

metro · 26 Sep 2012
Uppdaterad 26 Sep 2012
Polis tog upp jakten – i golfbil Polisaspiranten Niklas Ohlsson hann i kapp rånaren på golfbanan med hjälp av en golfbil.

Polis tog upp jakten – i golfbil Polisaspiranten Niklas Ohlsson hann i kapp rånaren på golfbanan med hjälp av en golfbil. Foto: Niclas Hammarström


När rånarna flydde in på en golfklubb fick polismannen tänka i nya banor. Han svingade sig upp i en golfbil – och jagade ikapp rånarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Dramat utspelades vid 14-tiden igår. En man som klivit av pendeltåget i Rotebro attackerades av två män som slet åt sig hans ryggsäck, som bland annat innehöll en kamera.

Under polisens sökande i området fick polisaspiranten Niklas Ohlsson och hans kollega syn på två män som stämde in på signalementet. De misstänkta rånarna flydde in på Sollentuna golfklubb.

– En i personalen sa åt mig att låna en golfbil. Det kom som en skänk från ovan för jag var riktigt trött, säger Niklas till aftonbladet.se.

Han körde efter och fick syn på en av rånarna. Med all fart som kan frambringas ur en golfbil tog han upp jakten, och kom allt närmare. Då försökte den vid det laget dödströtte rånaren att fly ner i ett vattenhinder, där han greps.

– Jag fick dyka ner efter honom, berättar Niklas.

Under tiden spårade kollegan med hjälp av sin tjänstehund upp den andre rånaren, som också greps. Stöldgodset hittades och återlämnades till ägaren.

– Bra jobbat, sammanfattar Albin Näverberg på polisens länskommunikationscentral.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro