ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis under Husbykravallerna: Skicka dem till Mexiko”

Ulrica Widsell · 25 Okt 2013
Uppdaterad 25 Okt 2013

hahaha ja jösses… skicka dem till Mexiko en månad så ska de få se på elaka poliser.” Så kommenterar en polis en artikel i Metro under Husbykravallerna på polisens stängda Facebooksida.

klar

Artikellänk är kopierad

5 000 poliser är med i den slutna Facebookgruppen.
5 000 poliser är med i den slutna Facebookgruppen.Foto: TT Bild

Facebookgruppen avslöjades av Expressen på torsdagen och nu publicerar Expressen flera inlägg från gruppen UMF, som enligt Expressen har över 5 000 medlemmar, motsvarande var fjärde svensk polis.

Ett inlägg utgår från Metros rapportering om Husbybornas åsikter om polisens arbete.

Expressen publicerar flera inlägg från gruppen.

”Vilka vidriga kräk!!! Åh vad jag önskar att jag och min kompis Sigge var där…” Så skriver en annan polis under Husbykravallerna i Facebookgruppen.

Med ”Sigge” syftar polisen på sitt tjänstevapen Sig Sauer.

LÄS MER: "Poliser gillar inte oss"

När kravallerna pågår skriver en polis: ”Alltså varför sätter vi inte in en jättekommendering ringar in dem med hjälp av hundar och helikoptrar och griper hela bunten…”

En annan svarar: ”Ett förslag. Kista kommun… Riv hela skiten. Erbjud skötsamma medborgare nytt boende… Norr bottens län har minskat i invånare senaste åren. Skicka iväg patrakset. Samt en fundering till. När man möts med våld/blir stenkastad på … Varför inte nyttja nödvärnsparagrafen och använda tjänstevapnet? EN sten i skallen = ridå.”

På UMF, som står för ”Underbetalda, missnöjda, förbannade”, uttalar sig poliser kränkande om, hånar och kritiserar kända svenska kvinnor och män – bland annat politiker, debattörer, advokater, domare, journalister och polischefer.

Enligt Expressen startade gruppen i februari i fjol.

LÄS MER: Polishån i intern Facebookgrupp

LÄS MER: Var fjärde svensk polis är med

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro