ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis upptagen i mobil

Petra Martinsson · 16 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Lät aspirant ta hand om gripande medan han själv talade i telefon

klar

Artikellänk är kopierad

Snattaren fick vänta. Polis­mannen hade fullt upp med att tala i telefon med hantverkare. Det menar åklagaren som i går vid Lunds tingsrätt åtalade polismannen för tjänstfel.Bostadsrenoveringen hade kört ihop sig för polisen. ­Flytt­hjälp var beställd men renoveringen drog ut på tiden. Så på väg ut till ett larm, rörande en snattare som hölls kvar i en affär i Hörby, körde han in på en parkeringsficka för att i 10–15 minuter talade med hantverkare.

– Jag tyckte att det kändes lite konstigt, säger polis­aspi­ranten, som åkte med i polisbilen, i förhör. Det var en av aspirantens första dagar ute på fältet och han kände sig osäker på vad som gällde. Ännu mer konfunderad blev han när de kom fram till affären och han själv fick gå in medan polisen fortsatte tala i telefon. I affären möttes han av en missbrukare och personal som hade gripit honom. Nu körde det ihop sig för aspiranten. Han skulle övervaka snattaren, samtidigt hålla förhör med de inblandade och ta reda på om han fick häva gripandet. Han var inte klar förrän efter cirka 45 minuter.

– Jävla tid det tog, kommenterade polismannen. Aspiranten tog upp händelsen med sin handledare och fallet anmäldes. Polis­mannen förnekar att han gjort någonting fel. Bland annat menar han att det inte var ett svårt ärende och ingen fara med att han inte var så närvarande.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro