ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis våldtog kvinnor – när han var i tjänst

Aron Andersson · 11 Dec 2015
Uppdaterad 11 Dec 2015
Genrebild.

Genrebild. Foto: All Over Press / Alamy


En 29-årig polis har nu dömts för flera fall av våldtäkt. Mannen hotade att gripa kvinnorna om de inte hade sex med honom. Nu väntar ett långt fängelsestraff.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 29-åriga polisen från Oklahoma City, i USA, dömdes på torsdagen av en enig jury. Han åtalades på 36 punkter och fälldes för 18. 13 kvinnor vittnade mot honom och berättade hur han tvingat dem till sex genom att hota med att gripa dem för narkotikainnehav.

– Jag trodde inte att någon skulle tro på mig. Jag är en svart kvinna, sa ett av offren enligt NBC News.

►LÄS MER: Polis misstänkt för sju våldtäkter

Samtliga offer var afroamerikanska kvinnor och den första som vågade träda fram till polisen var en kvinna i 50-årsåldern. Intresseorganisationen Black Lives Matter har engagerat sig i fallet. Polismyndigheten i Oklahoma City är nöjda med domen, enligt ett uttalande.

”Det är uppenbart att juryn tog sitt ansvar på allvar och gick igenom varje litet bevis som ställdes inför dem. Vi är nöjda med juryns beslut och tror fast på att rättvisa har skipats”, står det i uttalandet.

Den 29-åriga polisens advokat ifrågasatte om offren var trovärdiga och huruvida de hade narkotika i kroppen när de träffade polisen. Åklagare David Prater är nöjd med domen och vill se ett långt fängelsestraff.

– Vi kommer att be domaren att säkerställa att den svarande aldrig ser dagsljus igen, säger han enligt NBC News.

►LÄS MER: Fejkpolis stoppade riktig polis – greps

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro