ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis: Vi griper ändå män på löpande band

metro · 26 Mar 2013
Uppdaterad 27 Mar 2013
Polis: Vi griper ändå män på löpande band Att sexköpare varnar varandra för polisen på nätet är en av nätets baksidor, anser Simon Häggström, spanare på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp

Polis: Vi griper ändå män på löpande band Att sexköpare varnar varandra för polisen på nätet är en av nätets baksidor, anser Simon Häggström, spanare på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp Foto: Isabel Svensson


Sexköpare varnar varandra för polisens spanings-insatser genom annonser på nätet. –  Det här är nätets och teknikens baksida, säger Simon Hägg-ström, spanare på Stockholmspolisens prostitutionsgrupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Nätets frammarsch som den starkaste arenan för sexhandel i   dag innebär inte bara ett nytt sätt för sexköpare att hitta prostituerade. 

Nätet har även gett sexköparna en möjlighet att varna varandra för polisens spaningsinsatser genom att annonsera på samma annonssajter som där sexhandeln pågår.

Simon Häggström är spanare på polisens prostitutionsgrupp i Stockholm. Han säger att varningarna inte är någon nyhet för polisen. 

–    Självklart är vi medvetna om detta. Det här är nätets och teknikens baksida. De människor som har brottslighet som intresse kan i dag hitta varandra på ett helt annat sätt än vad man kunde förr.

Men enligt Simon Häggström utgör varningsannonserna inte något större problem för polisen i deras arbete. 

–    Kvinnorna som utnyttjas i de här sammanhangen byter ställen hela tiden. Varningarna blir verkningslösa om man varnar om en adress där vi har span, då hon ändå är på en ny plats med en ny annons veckan efter. 

–    Vi griper män som köper sex på löpande band i alla fall.

Men nätannonseringen har inte bara nackdelar. Enligt Häggström använder säljarna också annonser – men för att varna för våldsamma sexköpare.

–    Det är ett säkerhetsnät för dem som säljer sex. Man varnar av omtanke för andra.

Enligt Simon Häggström förekommer det även att sexköpare varnar för kvinnor som verkar ha fallit offer för människohandel.

–    Det kan vara att man säger ”Gå inte till den här kvinnan. Det var något som inte stämde och hon mådde inte bra”.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro