ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisanställd dömd för barnvåldtäkt

TT · 18 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Utåt sett levde han ett ordnat liv som civilanställd hos polisen i Göteborg. På torsdagen dömdes den 27-årige mannen till tre års fängelse för att ha våldtagit fyra flickor i yngre tonåren.

Ingen av flickorna hade ännu hunnit fylla 15 år när mannen förgrep sig på dem i sin bostad vid olika tillfällen mellan december i fjol och mars i år. Han döms därför av Göteborgs tingsrätt för våldtäkt mot barn i samtliga fall.

27-åringen erkände under rättegången att han haft vaginala samlag med flickorna, varav den yngsta var 13 år, men tyckte själv att det borde bedömas som sexuellt utnyttjande av barn. Rätten ansåg dock att samtliga övergrepp var för allvarliga för det och dömde även mannen till betala flickorna 85 000 kronor vardera i skadestånd.

Av ett yttrande från 27-åringens arbetsgivare framgår att han utåt sett levt under ordnade förhållanden. Jobbet kommer han dock att förlora nu — och med anledning av det, och eftersom han frivilligt medverkat till att klara upp flera av brotten, valde tingsrätten att begränsa fängelsestraffets längd till tre år.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro