ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisavspärrningar på universitetsområde orsakar oro i Umeå

Patrick Ekstrand · 29 Sep 2013
Uppdaterad 2 Okt 2013

Ett stort område vid universitetet i Umeå har spärrats av av polisen. Detta sedan man har fått in en anmälan om ett brott som ska ha skett på platsen under natten.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen är förtegen om exakt vad som ska ha inträffat vid den damm som omgärdas av avspärrningar, men det handlar inte om något mord eller dråp.

– Målsäganden kontaktade oss under eftermiddagen, men brottet ska ha skett under natten framåt morgontimmarna, säger Simon Wormö, länsvakthavande på Polisen i Västerbotten. – Nu inväntar vi tekniker som ska göra en teknisk undersökning för att säkra spår.

Avspärrningen har lett till oro och spekulationer om att den så kallade Campusmannen har slagit till igen. Sedan september förra året har polisen fått in fler än 20 anmälningar från kvinnor som har blivit ofredade i staden – och bara på senare tid har tio sådana överfall rapporterats från universitetsområdet. Wormö avfärdar de farhågorna.

– Det är många som kopplar ihop det här med den så kallade Campusmannen, men vi gör inte den kopplingen, uppgav han vid 16-tiden. 

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro