ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisbefälet döms till dagsböter för att ha öppnat Hjulstabron

metro · 8 Apr 2014
Uppdaterad 8 Apr 2014

Polisbefälet beslutade att öppna Hjulstabron för att få stopp på bensintjuvarna. Men Dennis och hans kamrat stannade inte. I stället körde de i hög fart rakt genom bommarna och ned för bron och omkom. Nu döms polisbefälet för tjänstefel.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 00.14 den 11 mars förra året möttes en polispatrull av en bil på riksväg 55 mellan Enköping och Strängnäs. Bilen, som kördes av 20-årige Dennis och hans jämnåriga kamrat, hade helljusen på men bländade trots uppmaning inte av.

Vid en slagning visade det sig att bilen var avställd och även smitit från en tankning på 288 kronor.

Polispatrullen började då följa efter bilen, som vägrade att stanna. I stället inleddes en biljakt söderut i hög fart där den efterföljande bilen körde i hastigheter uppemot 170 kilometer i timmen.

För att få stopp på bilen beslutade det tjänstgörande polisbefälet att använda hjulstabron som hinder. Han ska då ha ringt brovakten som fällde ned bommarna och öppnade bron. Men i stället för att stanna körde de båda männen i hög fart genom avspärrningarna, ned från bron och omkom.

Polisbefälet som åtalades i mars tidigare i år döms nu att betala 14000 kronor i dagsböter för tjänstefel. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro