ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polischef drack i tjänsten

Johan Mårtensson · 29 Nov 2012
Uppdaterad 29 Nov 2012
En kollega vittnade om hur den 50-årige polischefen stått med ryggen mot honom i källaren och halsat vin.

En kollega vittnade om hur den 50-årige polischefen stått med ryggen mot honom i källaren och halsat vin. Foto: JESSICA GOW / SCANPIX


En skånsk polischef var full på jobbet, enligt mannens kolleger. I polishuset hittades en hemlig gömma med alkohol. Nu utreder personalansvarsnämnden fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kollegerna slog larm: Den skånske polischefen söp i tjänsten. 

Polisledningen kände hur han stank av alkohol, och i en gömma i polishusets källare hittades en halvdrucken flaska vin och flera burkar öl. Men mannen vägrade att blåsa i alkometern. 

– Detta är ett mycket ovanligt fall, säger Alf Lindstedt, föredragande i internutredningar på Polismyndigheten i Skåne. 

En kollega vittnade om hur den 50-årige polischefen stått med ryggen mot honom i källaren och halsat vin, men sedan smusslat ner flaskan i en väska när han märkte att han var iakttagen. 

”Han var knallröd i ansiktet”, står det i internutredningen. 

– Han blev erbjuden att blåsa men sa att det var kränkande och det gick inte att tvinga honom. Men om någon är påverkad på det här sättet så ligger det väl i sakens natur att han eller hon nekar, säger Lindstedt.

Polischefen, som tidigare gjort sig skyldig till grovt rattfylleri i anslutning till tjänsten, kallades genast till möte med polisledningen.Även en personalkonsulent satt med. Samtliga uppgav att de kände en tydlig spritlukt och polischefen skickades hem. 

Dagen efter gick han på semester och när han kom tillbaka gavs han andra arbetsuppgifter. Polischefen nekar till att ha druckit men enligt Skånepolisens internutredning råder det inga tvivel om att han var full på jobbet. 

Trots det tidigare rattfylleriet riskerar han inte att få sin polislegitimation indragen.

– Personalansvarsnämnden kommer att besluta om huruvida han ska få löneavdrag, varning eller om ärendet ska läggas ner, säger Lindstedt. 

Får han fortsätta som chef om han är skyldig?

– Det är oklart, säger Lindstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro