ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polischef hyllas – räddade liv på Bataclan

Ida Gustafsson · 23 Nov 2015
Uppdaterad 23 Nov 2015
Det var fredagen den 13 som terroristerna öppnade eld mot publikhavet på Konserthuset Bataclan i Paris där bandet Eagles of death metal spelade.

Det var fredagen den 13 som terroristerna öppnade eld mot publikhavet på Konserthuset Bataclan i Paris där bandet Eagles of death metal spelade. Foto: TT


Polischefen som var först på plats inne på konserthuset Bataclan i Paris prisas nu för sin insats. Poliserna sköt en av terroristerna. Tack vare deras agerande stoppades dödandet”, säger Christophe Molmy, chef för polisens elitstyrkor.

klar

Artikellänk är kopierad

Mitt under Eagles of death metals konsert på konserthuset Bataclan i Paris började terrorister att skjuta med automatvapen in i publikhavet. 

De första som svarade på larmet om skottlossningen var en polischef som befann sig i närheten och hörde om skottossningen på polisradion. Han och hans chaufför tog sig snabbt till konserthuset och var där innan polisens elitstyrkor var på plats. Polischefen tog sig in i lokalen och försökte överta kontrollen. Polisen lyckades skjuta en av terroristerna innan denne han använda sitt automatvapen, rapporterar nyhetsbyrån AP. 

Efter det tog polisens elitstyrka över. 

► LÄS MER: STARKA BILDER: Här börjar terroristerna skjuta under konserten

Polischefens första agerande förhindrade att fler miste livet. 

– I efterhand vet vi att vi sparat tiotals, kanske hundratals liv, säger en anonym utredare till tv-kanalen M6 enligt nyhetsbyrån AP. 

– Tack vare det agerandet stoppades dödandet, säger Christophe Molmy, chef för polisens elitstyrkor.

► LÄS MER: Eagles of death metal: "Folk spelade döda"

När elitstyrkorna kom till platsen 22.15 hade skottlossningen upphört inne i lokalen. 

– Det var ingen skottlossning, det var inget ljud, det var en kompakt tystnad inne på Bataclan. 

Därefter väntade en gisslansituatio då terroristerna hade barrikaderat sig i ett rum på andra våningen och uttryckte politiska krav om franska åtgärder i Syrien. Ett par timmar senare gick polisen in och sköt ihjäl en av terroristerna. Den andra sprängde sig själv med en självmordbomb. 

► LÄS MER: Här dödades offren i Paris

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro