ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen backar – vakten som dunkade nioårings huvud i golvet utreds

Åsa Larsson · 10 Feb 2015
Uppdaterad 10 Feb 2015
I filmen kan man höra hur vakten dunkar pojkens huvud i golvet samtidigt som denne skriker.

I filmen kan man höra hur vakten dunkar pojkens huvud i golvet samtidigt som denne skriker. Foto: Sydsvenskan/Youtube


En film där en nioåring blir mycket bryskt hanterad av en vakt på Malmö centralstation har väckt upprörda känslor och nu kommer polisen att utreda händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Vakten, som på filmen kan ses dunka pojkens huvud i golvet, är tagen ur tjänst i väntan på en intern utredning. Tidigare har polisen sagt att man inte kommer att utreda saken, men på tisdagsmorgonen backar polisen.

– Det kommer att utredas på ungdomssektionen i Malmö eftersom målsägande är såpass ung, säger Jonas Arenfalk vid Skånepolisen.

Han kan inte svara på om det är något som förändrats sedan polisen i måndags bedömde att fallet inte skulle utredas.

– Det är jättemånga ur allmänheten som har gjort anmälningar sedan de sett den här filmen, men det är en anmälan som går vidare.

I måndags sade Lars Förstell, pressinformatör på polisen i Skåne, till Metro:

– Vi har tittat på det här inslaget och bedömt att det inte finns anledning att gå vidare med det. Det är inte så att det våldet överskrider… alltså ofta kan sådant på bild se mer anmärkningsvärt ut än vad det är.

Nioåringen hade tillsammans med en kamrat rymt från ett HVB-hem och vakterna hade enligt vaktbolaget fått i uppgift att hålla kvar pojkarna när de kom av tåget. Ett flertal personer såg händelsen på Malmö central och en film av den våldsamma hanteringen har sedan dess publicerats på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro