ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen befarar hämnd efter MC-överfall

Clarence Frenker · 8 Sep 2011
Uppdaterad 8 Sep 2011
El Cocodrilo på Södermalm.

El Cocodrilo på Södermalm. Foto: Mattias Isaksson


En person nedsövd efter svår knivskärning i tisdags. Rivaliserande mc-gäng drabbade samman. Polisen beredd på motaktion.

klar

Artikellänk är kopierad

En person hölls i går fortfarande nedsövd efter att ha knivskurits svårt när två rivaliserande mc-gäng i tisdags kväll drabbade samman på restaurang El Cocodrilo på Södermalm. Nu befarar polisen att hämndaktioner kan komma att äga rum. – I sådana här fall kan man förvänta sig någon form av motaktion. Men det kan också vara så att man sätter sig ner och förhandlar, säger Lars Öjelind, kommissarie vid rikskriminalpolisens underrättelsesektion. Två män, 29 och 32 år gamla, sitter sedan i går förmiddag anhållna misstänkta för mordförsök. Männen är sedan tidigare kända av polisen för att röra sig i kriminella mc-kretsar. – Min klient förnekar brott. I övrigt finns inte så mycket mer att säga eftersom han inte är hörd ännu, säger 29-åringens advokat Åke Broné. Över ett tiotal poliser arbetar nu heltid med utredningen. Enligt vittnen var ett 30-tal personer med kopplingar till undergrupper till Bandidos och Hells Angels inblandade i bråket. – Vi kan ju inte utesluta fler gripanden men det är ett gediget arbete som måste göras nu, så vi kan inte vara låsta på något sätt, säger Ulf Göranzon, informationsansvarig på länskriminalpolisen i Stockholm. En tredje man som suttit anhållen för vapenbrott släpptes i går på fri fot.

Enligt rikskriminalpolisens kartläggningar vinner de kriminella mc-gängen allt mer mark i Sverige. – Vi ser att mc-gängen har en förmåga att expandera just nu. Det blir bara fler och fler och man öppnar upp nya avdelningar, framför allt på landsbygden, säger Lars Öjelind, kommissarie vid rikskriminalpolisens underrättelsesektion. Något nytt mc-krig likt det på 90-talet tror han dock inte är aktuellt.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro