ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen bekräftar: Död kvinna var Lena Wesström

Karl Enn Henricsson · 22 Maj 2018
Uppdaterad 22 Maj 2018
Polisen bekräftar nu att den kropp som hittades var den försvunna Lena Wesström.

Polisen bekräftar nu att den kropp som hittades var den försvunna Lena Wesström. Foto: Polisen/TT


Det var den försvunna Lena Wesströms kropp som hittades i Örebro i lördags. Det bekräftar nu polisen. Fallet rubriceras som mord och polisen jagar nu den misstänkte gärningsmannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan under tisdag förmiddag kunde Metro berätta att polisen i Örebro utredde en misstänkt kidnappning av en kvinna. Senare under veckan gick polisen ut med namn och bild på Lena Wesström, 45, och bad allmänheten om tips.

Under lördagen hittades en död kropp i ett skogsparti i närheten av hennes hem i området Hjärsta. Nu bekräftar polisen att det är kroppen efter Lena Wesström.

”Vi har förståelse för att man vill veta vad som händer i utredningen och vad Polisen gör för att hitta en eller flera förövare. Det pågår för närvarande en mordutredning och det råder förundersökningssekretess. Polisens mål är att göra en så bra utredning att man i slutänden kan komma att ställa en eller flera förövare till svars i en rättegång”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Brottsrubriceringen är mord.

– Det finns ingen misstänkt gärningsman, sa polisen presstalesperson Tommy Lindh till Metro under måndagsförmiddagen.

Åklagaren har tidigare bekräftat att en man hade anhållits misstänkt för människorov, men att han därefter hade försatts på fri fot. Och Metro kunde tidigt berätta att en man i 40-årsåldern hade förhörts av polisen. Han ska ha haft någon sorts relation till Lena Wesström, och efter förhöret ska han ha lämnat landet, enligt uppgifter till Metro.

Under veckan ha polisen, förutom att spärra av Lenas bostad, även spärrat av en bostad som ligger några hundra meter bort.

Bakom dådet kan ett svartsjukedrama ligga, enligt uppgifter till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro