ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Därför patrullerar vi med förstärkningsvapen

Ida Gustafsson · 20 Feb 2016
Uppdaterad 20 Feb 2016
Polisen har i helgen synts förstärkningsvapen på tunnelbanan i Stockholm vilket har lett till många frågor från allmänheten.

Polisen har i helgen synts förstärkningsvapen på tunnelbanan i Stockholm vilket har lett till många frågor från allmänheten. Foto: Polisen Södermalm/TT


Tungt beväpnad polis har synts i Stockholms tunnelbana i helgen. Och många undrar om det är något som hänt. I ett inlägg på Facebook lugnar polisen på Södermalm allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

I ett delat inlägg på Facebooklugnar Polisen på Södermalm orolig allmänhet.

Patrullerande polis som i dag varit synlig i Stockholms tunnelbana fick frågan från allmänheten som undrar om det ”hänt något”, skriver de i inlägget. 

Förklaringen till de extra vapnen är den förhöjda terrornivån som legat på grad 4 sedan i höstas. Och eftersom terrornivån är förhöjd har polisen förstärkningsvapen. 

► LÄS MER: Så påverkas du av den förhöjda terrornivån i Sverige 

Och för allmänhetens trygghet har polisen, när de har tid, patrullerat i tunnelbanan, skriver Polisen Södermalm på sin Facebooksida. 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro