ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Dela inte det här inlägget om du inte bor i Stockholm

Linnéa Borgert · 18 Okt 2016
Uppdaterad 18 Okt 2016
Numret finns bara till för de som bor i Stockholm.

Numret finns bara till för de som bor i Stockholm. Foto: Skärmdump Facebook / Johan Nilsson / SCANPIX


Clownskräcken har gjort att många väljer att sprida trygghetstips på Facebook. Men det gäller att tänka på vad man delar – just nu sprids ett inlägg med missvisande information.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett inlägg om trygghetstjänsten "Nattknappen" har fått stor spridning de senaste dagarna på Facebook. Men det innehåller missvisande information, vilket polisen i Stockholm nu påpekar i ett Facebookinlägg. I inlägget som sprids står det:"Kopiera detta, inte dela Nattknappet Polisen har ett prat-journummer som man kan ringa när man är på väg hem om man är själv och tills man är hemma innanför dörren!020-44 66 66Kl 23-3.30FREDAG o LÖRDAG kopiera och sprid vidare!"

► LÄS MER: Volontärer förstärker polisen► LÄS MER: Polisens uppmaning efter Pokémon Go-hysterin Polisen poänterar att det är trevligt att det sprids ett inlägg om Nattknappen, men att det är viktigt att numret inte används på fel sätt. Nattknappen går nämligen bara att ringa om du bor i Stockholms län. Polisens volontärer har inte möjlighet att ta emot samtal från hela landet. Många har reagerat på polisens inlägg och skriver att de önskar sig samma tjänst i andra delar av landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro