ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Det här kan vara starten på en ny råntrend

Clarence Frenker · 29 Nov 2011
Uppdaterad 29 Nov 2011
Beväpnade rånare slog till mot Guldfynds butik i Kista Galleria. Senare evakuerades även hela gallerian efter att polisen fått larm om att en misstänkt bomb påträffats i fastigheten.

Beväpnade rånare slog till mot Guldfynds butik i Kista Galleria. Senare evakuerades även hela gallerian efter att polisen fått larm om att en misstänkt bomb påträffats i fastigheten. Foto: Jonas Ekströmer/SCANPIX


Rånare slog till mot butik i Kista. Andra rånet på kort tid. Kan vara början på något nytt enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan var strax efter tio i går förmiddag när beväpnade rånare slog till mot Guldfynds butik i Kista Galleria. Mitt framför chockade vittnen rusade de in i butiken, plundrade den på värdesaker och flydde sedan från platsen med ett byte av okänt värde. Samtidigt fick polisen larm om att en misstänkt bomb påträffats i fastigheten och man fattade därför beslut om att evakuera Gallerian. – Det var någon form av föremål som hade placerats ut, säger Mats Eriksson vid Västerortspolisen. Efter att föremålet undersökts och förts i väg av polisens bombtekniker hävdes avspärrningarna på eftermiddagen. Rånet är det andra på kort tid i Stockholm som av polisen beskrivs som spektakulärt. Så sent som i lördags besköts polis med automatvapen i samband med ett rån mot en pantbank i Skärholmen. – De har båda skett mitt på dagen och innefattat både automatvapen och bombattrapper så det här är en egen kategori rånare som räknar med en konfrontation, säger Björn Ek, rån- ansvarig vid Rikskriminalpolisen. Enligt honom är det inte ovanligt att exempelvis bombattrapper och avlossade skott används för att avleda polisernas uppmärksamhet vid flykten. – Det finns inte så många som sysslar med det här som har ett sådant beteende. Man får helt klart se om det här är starten på någonting eller bara tillfälligheter, säger Björn Ek. Gärningsmännen var i går kväll ännu på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro