ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen efterlyser ägaren till en massa borttappade pengar

Patrick Ekstrand · 8 Jul 2014
Uppdaterad 8 Jul 2014

En större summa pengar ligger och väntar på sin ägare på polisens hittegodsavdelning i Oskarshamn. Om inte personen ger sig till känna kan upphittaren, som lämnade in pengarna i fredags, få behålla dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Men ingen har hört av sig än och polisen i Kalmar län har gått ut med en efterlysning på Facebook, skriver Aftonbladet. "Saknar du dina pengar och tror att du kan ha tappat dem i Oskarshamn? Kom till vårt polishus och berätta hur mycket det handlar om, vad det är för valörer och lite annat så får du tillbaka dem!" står det i Facebookinlägget.

►Fastfrusen katt blev hittegods

►Ingen semester på hittegodscentralen

Men om ingen hör av sig kan upphittaren få pengarna. Den gamla devisen "ärlighet varar längst" gäller när det handlar om hittegods.

– Jag tycker att det är fantastiskt att en person kommer in med pengarna till polisen i stället för att stoppa dem på sig. Det är härligt att det fortfarande finns sådan ärlighet, säger Lina Isaksson Funke, pressinformatör på Kalmarpolisen, till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro