ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Fel man kan ha skjutits – söker tips

Fredrik Samuelson · 24 Okt 2018
Uppdaterad 24 Okt 2018
Polisen söker hjälp från allmänheten.

Polisen söker hjälp från allmänheten. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia Commons/Polisen


Mannen sköts i Segeltorp utanför Stockholm i söndags kväll. Nu misstänker polisen att fel person kan ha skjutits – och efterlyser tips från allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen fick larmet klockan 22.44 i söndags kväll efter att flera personer hört skottlossning i Segeltorps centrum i Huddinge kommun. Polisen fann en skottskadad man utomhus som senare avled.

Nu misstänker polisen att det kan vara fel person som skjutits.

– Den man som är skjuten har ingen som helst koppling till kriminella kretsar och därför finns en misstanke om att det är fel man som skjutits. Man har helt enkelt varit ute efter någon annan, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som leder utredningen, i ett pressmeddelande.

LÄS MER
Polisens nya vapen mot skjutningarna - kampanjen "sluta skjut"

Poliser i området för att öka tryggheten

Mannen sköts efter att han kommit ut från en restaurang och gärningsmannen ska sedan enligt uppgift ha lämnat platsen på en moped eller en motorcykel. Polisen har gjort en teknisk undersökning av platsen, knackat dörr i området och har haft extra många poliser ute i området för att öka tryggheten.

– Vi behöver fler tips och iakttagelser. Flera personer var på platsen då detta hände men även andra kan veta mer som kan vara av betydelse. Till exempel iakttagelser längs flyktvägen, då en person lämnade platsen i hast på moped eller motorcykel, har någon sett detta? Det gäller både i området nära brottsplatsen i Segeltorps centrum men också en bit därifrån mot E4:an med mera. Det är viktigt att de hör av sig till oss, säger Fredrik Gårdare i pressmeddelandet.

”Kolleger; hör er för i kriminella miljöer”

Twitter skriver han vidare:

”Ett mord som avviker från det vanliga. Varför sköts denne man? Han var inte känd av polis. Tips tas tacksamt emot. Kolleger; hör er för i kriminella miljöer”.

Den som har information uppmanas ringa polisen på 11414.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro