ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen fick avliva 30 vanvårdade katter – nu åtalas kattägaren

Sebastian Chaaban · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

Foto: Länsstyrelsen


Hela huset var kraftigt förorenat av kattavföring och urin. Det gjorde att polisen omedelbart omhändertog och avlivade de 30 katter. Nu åtalas kattägaren för djurplågeri.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Länsstyrelsen
Foto: Länsstyrelsen

Efter en anmälan från allmänheten så gjorde djurskyddshandläggarna från länsstyrelsen en oanmäld kontroll på gården utanför Uppsala i februari 2011.

I ett av kattägarens bostadshus hittade man mer än 30 katter. Huset var kraftigt förorenat av kattavföring och urin, vilket fick kontrollanterna att omedelbar besluta att katterna skulle omhändertas.

I huset hittades även ett kattkadaver. Flera av katterna var även i dåligt skick, några hade diarré, rinnande ögon, flytningar från näsborrar, skriver länsstyrelsen i sin rapport.

Totalt omhändertogs runt 30 katter som alla avlivades.

Nu åtalas kattägaren för djurplågeri, för att ”uppsåtligen eller av grov oaktsamhet genom vanvård otillbörligen utsatt ett flertal katter för lidande.”, enligt åtalet.

Kattägaren själv förnekar att katterna skulle ha farit illa.  

– Jag har aldrig haft vanvårdade djur, eller utsvultet djur eller lidande djur på min gård. Ej heller har några av våra byggnader varit undermåliga för att hålla djur, skriver personen i ett svar till länsstyrelsen i Uppsala.

Kattägaren fick även skarp kritik för bristande djurhållning av bland annat hästar och hundar på sin gård.  LÄS MER:11 smuggelvalpar fick avlivas i TrelleborgPar hade 53 katter

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro