ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen försökte sälja Rolex-kopia på auktion: Ren okunskap”

Emmelie Wallroth · 30 Dec 2014
Uppdaterad 30 Dec 2014

Foto: TT/Skärmdump


klar

Artikellänk är kopierad

Med ett startpris på femtio kronor lade polisen i Östergötland upp en annons för en Rolex-kopia på en auktionssajt. 

När upphittade saker som kommit in till polisens hittegodsavdelningar har blivit liggande en viss tid så händer det att polisen säljer godsen via olika auktionsverk i landet. Pengarna från en eventuell försäljning går sedan statskassan.

Och för omkring en vecka sedan lade polisen i Östergötland upp en annons för en klocka på en auktionssajt på internet.

– Det är en klocka som är upphittad av någon som har lämnat in den till polisens hittegodsavdelning i Norrköping, säger Fredrik Kliman, presstalesman vid polisen i Östergötland.

Till bilden på klockan har polisen skrivit att det rör sig om en ”Rolex, Kopia”. Annonsen har uppmärksammats på Twitter, där man bland annat ifrågasätter hur det kommer sig att polisen säljer piratkopierade varor.

– Eftersom någon har varit uppmärksam och läst annonsen där det står att det är en kopia, så stoppades annonsen efter en dag. Så auktionen är inte genomförd och bilden ska vara borttagen från sajten, säger Fredrik Kliman.

I skrivande stund finns annonsen fortfarande kvar på sajten, men Fredrik Kliman uppger att han återigen har varit i kontakt med auktionsfirman och bett dem ta bort den.

Enligt polisen har klockan olyckligtvis gått i väg med övrigt gods.

– Och av ren okunskap så har man inte uppmärksammat att det är en kopia som absolut inte ska säljas, säger Fredrik Kliman.

Så polisen ska inte sälja kopior?

– Absolut inte. Vi ska inte medverka till att några kopior säljs.

Klockan har nu gått tillbaka till polisens hittegods där den ska förstöras.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro