ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen försvarar streetracet

Gustaf Eriksson · 22 Jul 2013
Uppdaterad 22 Jul 2013
Polisen försvarar streetracet

Polisen försvarar streetracet Foto: Skärmdump/Expressen


En polisbil kom till ett olagligt streetrace utanför Stockholm. Men i stället för att stoppa den farliga tävlingen deltog polisen i racet. Det visar en video från händelsen. – Jag kan inte se något formellt fel, säger polismästaren Christian Agdur till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisbilen kör upp jämsides med en silvergrå Hyundai, och väntar på startsignalen. Efter att ha nickat åt arrangören kör polisen iväg, samtidigt som den andra bilen. 

Videon från ett olagligt streetrace på Jordbroleden utanför Stockholm i början av juli, som Expressen publicerat, ger intryck av att polisen deltagit i tävlingen.  Ett vittne berättar för tidningen:  – De log åt den andra föraren och gasade för fullt. Det är ingen tvekan om att de visste vad det var frågan om. 

Men enligt poliserna som satt i bilen är verkligheten en annan.  – De är på väg till ett helt annat jobb och hamnar i efterbörden eller starten av det som ser ut att vara en streetracetävlingen. De stannar och säger åt personerna att vänligen lämna platsen, och när poliserna lämnar så lämnar även bilen samtidigt, säger Christian Agdur, polismästare i Södertörns polisdistrikt, till Expressen.

Det inträffade är polisamält och ska utredas av åklagare. Men polismästaren anser i nuläget inte att poliserna gjort något fel.  – Med den information jag har nu kan jag inte se något formellt fel från deras sida, säger Christian Agdur till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro