ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Här ska du köpa korv

Ida Gustafsson · 28 Sep 2015
Uppdaterad 28 Sep 2015
Polisen i Göteborg har skrivit ett Facebookinlägg om fyllekäk.

Polisen i Göteborg har skrivit ett Facebookinlägg om fyllekäk. Foto: Alamy/Facebook


Köp inte korv var som helst. Det är Göteborgspolisens råd till den som blir hungrig efter en krogkväll. För en del korvförsäljare jobbar nämligen svart, skriver de i ett Facebookinlägg.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går som polisen i Göteborg City skrev ett inlägg på sin Facebooksida med rubriken ”Tips på var du ska köpa en korv på Avenyn en lördag kväll”. Men den som letar efter recensioner på bästa fyllekäksstället blir nog besviken. I stället berättar polisen om en snatterihistoria med dålig eftersmak.

Gång på gång beslagtar Göteborgspolisen en korvvagn för att han inte har tillstånd att hantera livsmedel. Men så fort mannen får tillbaka vagnen återupptar han sin försäljningen. Där han även anlitar personer som får jobba svart som korvförsäljare på Avenyn under helgkvällarna.

► LÄS MER: Arne köpte två korvar till sig och sin hund – notan blev 840 000 kronor

I går mötte polisen en av dessa. Eftersom korvvagnen för tillfället beslagtagits av polis blev helgens korvförsäljare blåst på den utlovade svarta lönen på 800 kronor. För att få pengar till biljetten hem till Jönköping snattade han ett tiotal paket snabkaffe för att sälja vidare till en kvartersbutik.

”En del av det som säljs i mindre ofta tveksamma butiker kommer från just stöldgods”, skriver polisen under inlägget.

Polisen förklarar att de tog upp snatteriet och korvförsäljningen i ett inlägg för att de vill ”väcka en fundering, vad leder medborgarnas agerande till genom att man tillåter svartjobb”.

Men ändå, var köper en sin nattakorv i Göteborg? Gör som polisen själv, i en kommentar i inlägget berättar de att de köper sina på en besinmack. 

► LÄS MER: Långa kedjor bäddar för skattefusk

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro