ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Hundattacker inte prioriterade

Jenny Andersson · 20 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

HUNDATTACKER. Fyra personer har skadats efter hundattacker det senaste dygnen. Hundarna är kvar hos ägarna och hos polisen hamnar aggressiva hundar underst i pappershögen.– Dessa fall hamnar längst ner i prioriteringsordningen. Ofta krävs det flera attacker innan en hund avlivas, säger Kjell Hellström stationsbefäl på Västerortspolisen som sedan i söndags kväll fått in två hundattacker på bordet

I går morse överföll tre dobermannhundar en 66-årig kvinna i Sundbyberg. Kvinnan fick bitmärke vid örat och fördes till sjukhus med ambulans. Kvällen innan i Hässelby bet två lössläppta hundar en 12-årig flicka i låret och attackerade två män i 30-årsåldern som efter skador i halsen fick föras till sjukhus.

Trots attackerna är hundarna fortfarande kvar hos ägarna. Enligt polisen är orsakerna många till varför hundarna ej omhändertagits. – Vi har rätt att omhänderta hundar och varför det inte gjorts i dessa fall är för tidigt att säga. Kanske var hundarna tillfälligt arg. Kanske har hundarna triggats till att attackera, säger Kjell Hellström. – Ofta är det ägaren som det är mest fel på och tyvärr kan vi inte omhänderta dem lika lätt, säger Kjell Hellström.

Enligt vittnen skulle båda hundattackerna ha varit oprovocerade av de påhoppade. – Än är händelseförloppet inte fastställt, först därefter kan polisen bestämma om hundarna ska var kopplad, bära munkavel eller tvångsomhändertas, säger Kjell Hellström.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro