ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen hyllas – och hånas – för skämt på Facebook

Joel Linde · 22 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015
Kommunikationschefen Lotta Hansson ser inga problem med att "lysa upp vardagen" för polisens följare på Facebook.

Kommunikationschefen Lotta Hansson ser inga problem med att "lysa upp vardagen" för polisens följare på Facebook. Foto: Ulrika Bergström


Tiotusentals människor har gillat och delat den skämtsamma bilden från polisen, men alla ser inte det roliga. – Detta har tydligen polisen tid med, kommenterar en person.

klar

Artikellänk är kopierad

Under onsdagen publicerade polisen i Växjö/Alvesta en bild av en bil på Facebook, med frågan ”Har du sett denna bil?”. Bilen på bilden är från den kultförklarade filmen ”Tillbaka till framtiden” och inlägget var naturligtvis menat som ett skämt, eftersom den 21 oktober var den dag i framtiden som karaktärerna i filmen reste till.

►LÄS MER: Ja, i dag är den riktiga "Tillbaka till framtiden"-dagen

Långt över 50 000 har i skrivande stund gillat inlägget. Många hyllar det kulturella skämtet, som många polisstationer runtom i världen har gjort sin egen version av, men det finns också de som kritiserar polisen för att de ”sitter och skämtar” på arbetstid.

”Detta har polisen tydligen tid med att göra.. men inte om man hör av sig till dom när det gäller bedrägeri och annat "mindre" ...”, skriver en person.

►LÄS MER: Polisen har fått nog av nyfikna vittnen: Sluta filma!

Lotta Hansson, kommunikationschef för polisregion syd, håller inte med om kritiken.

– De allra flesta poliser som är engagerade på våra Facebooksidor, gör detta – tyvärr måste jag säga – på sin fritid utöver de arbetsuppgifter som man har i övrigt. Jag tycker att det här är en fantastiskt rolig status som är väldigt oskyldig, och jag har svårt att se att den skulle kunna förarga någon, säger hon och fortsätter:

– Jag ser tvärt om att det här är en del av vårt polisarbete att finnas på Facebook, och om man nu lyser upp vardagen för så här många människor med ett roligt inslag så bjuder vi gärna på det.

Ansvaret för Facebookarbetet ligger på ett antal poliser i varje lokalpolisområde, som har genomgått utbildning för att få publicera på polisens officiella Facebooksidor, berättar Lotta Hansson.

►LÄS MER: Så rätt hade "Tillbaka till framtiden" – här är tekniken som finns på riktigt

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro