ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Polisen i Botkyrka: Det ligger knark i leksaksmaskinerna

Annica Ögren · 1 Sep 2018
Uppdaterad 1 Sep 2018
Polisen i Botkyrka hittar knark dagligen, liggandes på olika ställen kring centrum.

Polisen i Botkyrka hittar knark dagligen, liggandes på olika ställen kring centrum. Foto: Polisen/Facebook


Polisen har gjort ett flertal beslag av narkotika i Fittja Centrum. Knarket hittades undangömt på de mest märkliga ställena. I taken, i leksaksmaskiner, i cigarettpaket som ligger runt på marken”, berättar områdespolisen Simon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på fredagen som polisen var på patrull i Fittja Centrum i södra Stockholm. Med sig hade de en narkotikahund och enligt polisen tog det tog inte lång tid för än det blev ”rörelse på gatan”.

– Vi rullade fram och när de här personerna får syn på oss blir det rörelse. De vill inte bli kontrollerade, så de springer och kastar ifrån sig allt de har på sig, berättar Simon, som är områdespolis i Botkyrka.

Tillsammans med narkotikahunden fann polisen – undangömt på flera olika ställen kring centrum – olika former av narkotika.

Hasch, marijuana och kniv

– Det var hasch, marijuana, tramadol och en kniv som påträffades, ett så kallat gatustridsvapen. Vi hittade också spår av kokain, säger Simon.

Polisen har skrivit om händelsen på sin Facebooksida. Där skriver de bland annat att ”… på flera platser låg narkotika vind för våg. Allt för ofta där det göms narkotika så finns det även gatustridsvapen…”

Simon berättar att det inte är första gången som polisen hittar narkotika i Fittja Centrum.

– Vi kan hitta narkotika i taken, i leksaksmaskiner… Istället för att få ut en leksak för en femma får du ut hasch. I går hittade vi i en tvättmedelsförpackning på en offentlig toalett. Det göms också i cigarettpaket som ligger runt på marken, berättar han.

Stor narkotikahantering

Det låter som det kryllar av knark?

– Det gör det, finns otroligt mycket.

Hur omfattande narkotikahanteringen är i Botkyrka, är svårt att säga enligt Simon, men de som bor och jobbar i området säger till polisen att den är utbredd.

Enligt Simon handlar det ofta om personer mellan 14 och 25 år som syns dessa drogsammanhang.

– Narkotikahanteringen i Botkyrka är ganska omfattande, vi försöker visa oss så ofta som möjligt och med de resurser vi har för att störa ut försäljningen. I går var vi ganska många patruller som befann oss där samtidigt som gjorde att vi kunde hantera personer, säger han till Metro.

Efter fredagens beslag fick polisen tag på ett flertal personer, men bara en person rapporterades misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav och ringa vapenbrott.

– Ofta är det svårt att binda personer till brott när sådant här uppstår.

Simon vill inte medverka med efternamn.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro