ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen i Västsverige agerar på terroruppgifterna

Åsa Larsson · 28 Apr 2016
Uppdaterad 28 Apr 2016
Erik Nord, chef för polisen Storgöteborg, bekräftar uppgifterna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

Erik Nord, chef för polisen Storgöteborg, bekräftar uppgifterna. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: TT


Även Polisen i region Väst har nu inlett en så kallad särskild händelse med anledning av terrorhotet, enligt uppgifter till Göteborgs-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

I Stockholm har polisen fått tillgång till extra resurser på grund av ett möjligt terrorhot – nu görs samma sak i Göteborg. Polischefen Erik Nord bekräftar för GP att beslutet togs i onsdags.

– I övrigt kan jag inte säga något mer om detta, säger han.

Säkerhetspolisen och polisens nationella avdelning (Noa) arbetar med att bedöma uppgifter om att misstänkta terrorister tagit sig in i Sverige.

– Det finns ingen hotbildsförändring när det gäller region Väst, säger ansvarig kommenderingschef Robert Karlsson till Metro.►LÄS MER: Det här vet vi om det befarade terrorhotet mot Sverige Vid "särskild händelse" kan polisen arbeta på ett annat sätt än vanligt och det används vid både fotbollsmatcher och terroristangrepp.

– Vi har startat den här särskilda händelsen för att kunna stödja särskilda händelse som pågår på nationell nivå på Noa. Konkret handlar det om att inventera resurser och utrustning, säger Robert Karlsson.

Sverige har en förhöjd beredskapsnivå för terrordåd sedan 2010.

– Den jobbar vi med varje dag. Råden som gått ut är: lev som vanligt, var uppmärksam på om något avviker väldigt tydligt och då vill vi ha in uppgifter om det så klart. Men det ville vi förra veckan också, om man säger så.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro