ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen inför jordens undergång: Erkänn ett mord

Gustaf Eriksson · 20 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012
Polisen inför jordens undergång: Erkänn ett mord

Polisen inför jordens undergång: Erkänn ett mord Foto: Scanpix


I morgon går jorden under enligt Mayakalendern. Då slår "Facebookpolisen" till igen, och uppmanar folk att passa på att erkänna brott: "Vi har några gamla mord som är ouppklarade."

klar

Artikellänk är kopierad

Den 21 december är det finito. Då tar mayafolkets kalender slut, och det har fått människor över hela världen att dra slutsatsen att den yttersta dagen är här. Men vid sidan av panikattackerna och bunkerbyggandet har snacket om jordens undergång också lett en hel del skratt bland de som tar lättare på domedagsbudet. 

Nu ger sig Växjöpolisen Scott Goodwin, som efter en rad uppmärksammade statusuppdateringar fått epitetet Facebookpolisen, in i undergångsleken.

"Enligt Mayakalender kommer världen att gå under den 21 december 2012. Det vill säga i morgon. Passa på att komma till oss idag om du vill erkänna några brott. Vi har flera rån, misshandlar, inbrott och till och med några gamla mord som är ouppklarade. Vad har du att förlora?", skriver han på polisens Facebook-sida.  

Inlägget fått tusentals gilla-markeringar och massor av kommentarer. – Jag ville göra en liten lättsam skojgrej nu före jul. Det verkar på reaktionerna som att de flesta tycker att det var roligt, säger Scott Goodwin till Metro.

Några erkännanden har det dock inte blivit ännu.  – Nej, inte så vitt jag vet. Men det vore kul om någon trädde fram, vi har bland annat ett antal butiksrån här i Kronoberg som vi väldigt gärna ser att någon erkänner.

Som om lättnaden av att erkänna ett brott inte vore nog erbjuder Scott Goodwin också en "End of The World-buffé" till de som blir anhållna. – Jag har inte riktigt tänkt ut vad det skulle vara för något. Men vi kommer att fixa en fin middag, säger Scott.Hur ser du på risken att folk kommer med falska erkännanden bara för att få gratis mat?– Det är ganska lätt för oss att upptäcka sådant. Jag är inte orolig.

Scott Goodwin har tidigare fått stor uppmärksamhet efter Facebook-uppdateringar efter bland annat en full 16-åring och en "alkoholbuske". De flesta tycker att uppdateringarna är roliga, men de finns också människor som tar illa vid sig.  – Man måste se inläggen som de är. Jag skämtar aldrig om själva brotten, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro