ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Ingen idé att fly en polishelikopter med din bil

Fredrik Samuelson · 24 Okt 2018
Uppdaterad 24 Okt 2018
Polisen i nordvästra Skåne berättar på Facebook om en händelse från i måndags kväll.

Polisen i nordvästra Skåne berättar på Facebook om en händelse från i måndags kväll. Foto: Polisen i nordvästra Skånes Facebooksida


En manlig bilförare utanför Helsingborg gjorde allt för att försöka fly polisens helikopter. Men det var ingen större idé.

klar

Artikellänk är kopierad

Att fly från en polishelikopter med sin bil är ingen bra idé. Så summerar polisen i nordvästra Skåne på Facebook en händelse från i måndags kväll.

En bilförare vägrade då att stanna för en polispatrull i Mörarp utanför Helsingborg.

”Föraren gör det mycket dåliga valet att försöka åka ifrån både polispatruller och en polishelikopter några sekunder från Mörarp”, skriver polisen på Facebook.

”Hjälp av våra ögon i luften”

En polisjakt inleddes direkt – både från vägen och från luften.

”Med hjälp av våra ögon i luften kan patrullerna dirigeras och efter bara en kort tid kan vi få stopp på bilen”, skriver polisen.

De fyra personerna i bilen försökte fly till fots men kunde fångas av flera polispatruller – också det med hjälp av helikoptern.

Bilföraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik, drograttfylla och narkotikabrott. Eller som polisen sammanfattar det: ”Hans körstil är för alltid dokumenterad av polishelikopterns kameror”.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro