ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen kan få rätt till signalspaning

Aron Andersson · 3 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Bara tre månader efter att FRA-lagen införts ändrar sig politikerna. Nu kan polisen också få signalspana.En utredning tillsätts idag för att avgöra om polisen bör får bedriva signalspaning.– Säkerhetspolisen, till exempel, ska skydda oss mot terroristangrepp och annat. Det finns saker som händer utomlands där man behöver kunna fånga upp information men det är ingen jättelik verksamhet vi talar om, säger justitieminister Beatrice Ask till Ekot i Sveriges Radio.I dagsläget kan bara regeringen, regeringskansliet och försvaret beställa signalspaning, något som polisen är kritisk emot.

En utredning om huruvida polisen ska ha rätt att bedriva signalspaning har redan genomförts och behandlats av justitiedepartementet. Men enligt Beatrice Ask är den inte tillräckligt grundlig. Den nya utredningen genomförs av Runar Viksten och ska vara klar efter valet.Beatrice Ask tror inte att det finns någon risk för en ny diskussion om kränkning av den personliga integriteten, skriver Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro