ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen kan gripa toplessfotograf

Erik Paulsson Rönnbäck · 29 Okt 2012
Uppdaterad 29 Okt 2012
Den brittiske kronprinsens fru Kate Middleton.

Den brittiske kronprinsens fru Kate Middleton. Foto: Robert F. Bukaty/AP


Fransk polis förbereder sig på att gripa papparazifotografen som tog toplessbilderna på Kate Middleton, skriver The Mirror. Straffet kan bli fängelse och hundratusentals kronor i böter.

klar

Artikellänk är kopierad

Kate Middleton har haft en tuff höst. Som gift med den brittiske kronprinsen William smygfotograferades hon i september när hon solade topless på verandan till ett hus i franska Provence.

Bilderna kablades ut över hela världen efter att de ursprungligen publicerats i den franska skvallertidningen Closer, och dök därefter upp i italienska, irländska och danska tidningar. 

Closers chefredaktör Laurence Pieau har sagt att tidningen anställde en frilansfotograf, som ska ha tagit omkring 200 bilder av kungaparet, men har hittills vägrat att lämna ut fotografens namn. Men franska myndigheter har trots det en misstänkt och den okände paparazzifotografen kan nu komma att gripas, skriver brittiska The Mirror

Brottet rubriceras som intrång i privatlivet, och kan ge ett års fängelse och böter på runt 385 000 kronor. En källa inom det brittiska kungahuset säger till The Mirror:

– William och Kate är fast beslutna att dra fotografen inför rätta och de trycker på hårt för ett fängelsestraff. De vill statuera ett exempel.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Paulsson Rönnbäck
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro