ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen: Killar eldade på chihuahua sprakade och gnistrade från hunden”

Karolina Skoglund · 2 Dec 2014
Uppdaterad 2 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Hunden på bilden är inte den hund som misshandlats.
Hunden på bilden är inte den hund som misshandlats.

Två killar uppges ha eldat på en hund så att det ”sprakade och gnistrade från hunden som också skällde i panik”. Nu vädjar polisen till allmänheten om hjälp genom ett Facebookinlägg – vars kommentarsfält fullständigt urartat. 

Under tisdagskvällen ska två killar i Hallsberg ha roat sig med att plåga en liten chihuahua genom att tända eld på den. En av killarna ska ha hållit fast hunden i svansen och den andra ska ha hållit en tändare under.

”Det sprakade och gnistrade från hunden som också skällde i panik” skriver polisen i  Örebro län, som nu söker efter tips från allmänheten via sin Facebooksida.

En person såg händelsen och ringde 112 men när polisen kom till platsen var pojkarna borta. Hunden är, enligt polisen, inte omhändertagen.

De vet heller inte vem som äger den eller vart den är, och efterfrågar därmed uppgifter från allmänheten. 

Alexander, utredare på polisen i Hallsberg, säger att de inte har någon uppgift på hur gamla killarna är. Sedan de lade ut Facebookstatusen har de däremot fått in en del tips från allmänheten. 

– Ja, vi har fått in vissa tips, säger han. 

Har det skett några liknande händelser i området på senare tid? 

– Nej, inte vad vi känner till. 

I skrivande stund har polisens Facebookinlägg över 1 000 kommentarer, många väldigt kritiska mot den personen som ringde 112 när den påstod sig se att hunden torterades. Utredaren Alexander menar dock att de har koll på situationen. 

– Vi måste godkänna kommantarerna och ja, de är många. Men vi har det under kontroll. Vi är många som jobbar med Facebooksidan och i går satt jag själv på min fritid med detta. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro