ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polisen knackade på dörren – trodde att Sarahs ballonger vad IS-propaganda

Karolina Skoglund · 24 Feb 2015
Uppdaterad 24 Feb 2015

Sarah Ericsson, 21, fick ett minst sagt ovanligt avslut på sitt födelsedagsfirande. Plötsligt stod nämligen polisen utanför dörren. Men det var inte för att festen varit för högljudd – någon trodde nämligen att ballongerna i fönstret var IS-propaganda.

klar

Artikellänk är kopierad

Sarahs födelsedagsballonger misstogs för att vara IS-propaganda.
Sarahs födelsedagsballonger misstogs för att vara IS-propaganda.Foto: Privat/alloverpress.

När Sarah Ericsson från Karlskrona fyllde 21 och skulle ha fest satte hon och pojkvännen upp två stora ballonger i fönstret, föreställandes en tvåa och en etta.

Att detta skulle generera besök från polisen var knappast något de väntade sig. För på måndagen visade det sig nämligen att någon, som sett siffrorna spegelvänt, trott att den såg IS-propaganda i fönstret – och larmade polisen, som åkte på larmet. 

– Det var min pojkvän som var hemma. Han blev väl lite förskräckt när polisen knackade på dörren. Men de bad honom att ta ned ballongerna för att det inte skulle bli fler missförstånd, vilket han gjorde, säger  Sarah Ericsson. 

Vad tänkte du själv när du fick höra om dina ballonger? 

– Alltså. Jag tyckte att det var så oerhört pinsamt hela grejen först. Nu kan jag skratta åt det. Jag kommer aldrig glömma min 21-årsdag. Det kan man ju minst sagt säga. 

Polisen bekräftar att de åkte på larmet.

– Ja, en uppgiftslämnare ska ha ringt in och berättat att den såg IS sprayat på insidan från ett fönster. Efter det åker patrullen dit. Det var kanske inget högprioriterat larm, säger Calle Persson, polisens presstalesman för region Syd.

Kvällsposten var först med att uppmärksamma Sarah Ericssons födelsedagsballonger. 

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro